Op zondag 14 juni 2015 hebben wederom vele kinderen uit de regio Eindhoven-Helmond en omgeving mogen genieten van een fantastische familiedag. Dit, mede dankzij de wederom verkregen subsidie vanuit het Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven.

Na voorgaande jaren gezwommen te hebben in zwembad "De Tongelreep" is dit jaar gekozen voor een sport en speldag: de hilarische hindernissendag bij Toon Vertier in Best. De weergoden waren ons de hele dag gunstig gezind. Bij aankomst wisten de kinderen snel hun weg te vinden naar de springkussens, de speeltuin en het voetbalveld. 

hilarische hindernissendag 2015 2   hilarische hindernissendag 2015 10

Het spelprogramma van de dag bestond uit een drietal onderdelen. Bij de megabowling waren het niet alleen de kinderen maar ook de ouders die fanatiek hun best deden zoveel mogelijk punten te behalen. 

hilarische hindernissendag 2015 3   hilarische hindernissendag 2015 6

Bij het onderdeel midgetgolf was het een ware uitdaging het balletje in zo min mogelijk slagen in het holletje te krijgen. 

 

hilarische hindernissendag 2015 11 

hilarische hindernissendag 2015 14

Het onderdeel "de speurtocht op de familiefiets" was een mega succes. Het leverde een mooi beeld op, van naar elkaar zwaaiende kinderen in een peloton van familiefietsen, waarop de ouders zich flink in het zweet trapten, zonder zich al te veel te bekommeren over alle moelijke vragen op het antwoordformulier. 

hilarische hindernissendag 2015 7   hilarische hindernissendag 2105 15 

Al deze inspanningen zorgden voor een dorstig gezelschap dat zich na elk programmaonderdeel naar het terras begaf, om hier vervolgens uitgebreid met elkaar te kletsen en ervaringen met elkaar te delen. Eigenlijk was de dag veel te kort. Aan het eind van de dag was er voor iedereen friet met een snack en voor alle kinderen een chocolademedaille voor hun geweldige inzet. 

Hilarische hindernissendag 2015 1   Hilarische hindernissendag 2015 5

De blije en vermoeide kindergezichtjes plus de dankbare reacties van ouders zijn voor Kern Eindhoven-Helmond het bewijs dat het een geslaagde en gezellige hilarische hindernissen familiedag was en is een prima stimulans om volgend jaar er weer alles aan te doen iets moois voor onze kinderen te organiseren. 

hilarische hindernissendag 2015 8

Speciale dank gaat uit naar het Coöperatiefonds Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Stichting Gehandicaptenzorg Gewest Helmond en Toon Vertier. Meer info over een gezellige familiedag of een leuk personeelsuitje kijk dan op www.toonvertier.nl 

De dames van Kern Eindhoven

  • Tineke Euldrink
  • Mia Kusters
  • Suzanne van Herk
  • Kirsten Hamelink
  • Judith Meulendijks

dame1

Tineke is getrouwd met Bart. Ze hebben 3 dochters : Eveline, Lotte en Meike. Lotte is geboren op 3 februari 1995 en heeft het Syndroom van Down. Sinds 1998 is Tineke contactouder bij de Stichting Down Syndroom. Als contactouder zorgt ze er o.a. voor dat alle informatie m.b.t. het Syndroom van Down (o.a. via e-mails) verspreid wordt onder ouders en hulpverleners. Daarnaast is ze docent sportmassage. Samen met nog andere (kern)ouders organiseert ze thema- en contactavonden voor ouders van kinderen met het syndroom van down. Tineke is zeer sportief; ze gaat een paar keer per week hardlopen en spinnen. In de winter vindt ze het heerlijk om te skiën. Heb je vragen of aan- en  opmerkingen dan kun je die mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame2

Mia is getrouwd met Tom, ze wonen in Someren en ze hebben 2 kinderen: Gwen en Björn. Björn heeft het Down-syndroom en is geboren op 20 september 1999. Mia werkt als kraamverzorgster. Daarnaast is ze samen met haar man actief in het vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Sinds 2002 ondersteunt ze de kern waar ze maar kan en is ze contactouder bij de Down-poli in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Verder is ze actief in de cliëntenraad van de Stichting ORO. Ook is ze actief in enkele werkgroepen op het gebied van onderwijs. Ze is kaderlid bij Stichting Naar-Keuze. Tom is bestuurslid van Kans-plus Asten/Someren. De laatste jaren heeft ze enkele cursussen gevolgd bij StiBco. Haar hobby's zijn zingen bij een koor en daarnaast is ze ook nog actief bij een aantal plaatselijke verenigingen. Als ze nog tijd over heeft gaat ze graag met vrienden borrelen of lekker wat eten. Wil je contact met haar, heb je vragen of wil je inlichtingen over pgb stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

dame3

Suzanne is getrouwd met John en zij hebben twee zonen en een dochter. Beau, Noa en Luca. Ze wonen in Asten. Luca is geboren op 2 september 2006 en heeft het Syndroom van Down, wat pas na ruim 3 maanden na de geboorte werd ontdekt. Suzanne is sinds 2007 lid van de SDS en sinds ongeveer 2008 actief lid van de kern Eindhoven-Helmond. Suzanne is, samen met de Rosita, de gelukkige eigenaresse van lunchcafe Brownies en Downies in Geldrop. Buiten dit alles zit ze ook in de cliëntenraad van de Stichting Oro ambulante hulpverlening jeugd. Haar hobby's zijn haar kinderen. Ze leest graag, kijkt graag tv en ze vindt een avondje met vrienden super gezellig. Wil je iets weten of heb je een vraag aan Suzanne, schroom dan niet en stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame4

Kirsten is getrouwd met Jan Willem. Kirsten is de moeder van Bart, Guus en Evie. Bart heeft het syndroom van down en is geboren op 6 augustus 2006. Bij de kern Eindhoven houdt Kirsten zich bezig met het organiseren van activiteiten en het regelen van sponsoring. Vooral dat laatste is niet altijd even gemakkelijk! In het dagelijkse leven is Kirsten zorgconsulente bij het ROC Eindhoven. Ze vindt het heerlijk om samen met haar vrienden en familie gezellige dingen te doen. En ook uit eten gaan doet ze erg graag. Vragen, ideeën of opmerkingen aan Kirsten kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Judith en kees

Judith woont samen met haar vriend Bas in Eindhoven. Zij hebben twee kinderen, Kees en Mijntje. Kees is geboren op 12 februari 2008 en heeft het Syndroom van Down. Judith is full-time moeder. Ze assisteert Kern Eindhoven bij het organiseren van evenementen en activiteiten en ze onderhoudt de website. Judith staat open voor alle vragen en/of ideeën. Het mailadres van Judith is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.