Kern Eindhoven-Helmond en Stichting MEE hebben -tegelijk met het 15-jarig jubileum van de speelgroep van MEE- de wereld downsyndroom dag 2011 georganiseerd. Voor deze speciale middag werden op zondag 20 maart de kantoorruimtes van MEE veranderd in workshopsruimtes.Kloetje en Kluitje zorgden voor een vrolijke ontvangst. 

 Kern Eindhoven-Helmond en Stichting MEE hebben -tegelijk met het 15-jarig jubileum van de speelgroep van MEE- de wereld downsyndroom dag 2011 georganiseerd. Voor deze speciale middag werden op zondag 20 maart de kantoorruimtes van MEE veranderd in workshopsruimtes. Kloetje en Kluitje zorgden voor een vrolijke ontvangst. Er was gezorgd voor koffie, thee, limonade en zelfgemaakte muffins.

Na het welkomswoord van Wilma de Wit (van MEE) en een korte uitleg van Bas de Wit werden de deelnemers door de vrijwilligers naar de workshops begeleid. De bovenste etage was ingericht voor het e-fit dansen. We zagen een aantal ouders zwoegen en hijgen om het tempo van hun kinderen bij te houden. Bij de workshop thai-boksen konden de kinderen kennismaken met deze zelfverdedigingssport. Indrukwekkend waren de enorm grote bokshandschoenen en de kussens waartegen geslagen mocht worden. De snoezeldieren met o.a. de konijnen, kippen, schildpad en zelfs slangen, waren ook absoluut een succes bij de kinderen. Er hing aan het eind van de middag ook een ware kinderboerderijgeur in de deze kamer. De workshops Spetterdansen als vis en als piraat, Mad science, Scouting, Clownkunst, Kinderyoga en Tekenen waren ook super leuk. We hebben een paar ware artiesten, uitvinders en kunstenaars ontdekt. We kijken terug op een geslaagde, gezellige, gemoedelijke middag en hopen dat de kinderen er van genoten hebben. 

Graag willen we Wilma de Wit en alle vrijwilligers bedanken voor al hun inspanningen en gedane moeite.

IMG 7646    meisje-met-konijn    meisje-met-vogel   jongen-met-trommel  

Wil je meer foto's bekijken en/of downloaden klik dan op onderstaande link. (Het zijn meer dan 600 foto's dus het kan even duren voordat de foto's zichtbaar zijn) foto's van Wereld Downsyndroomdag 2011

De dames van Kern Eindhoven

  • Tineke Euldrink
  • Mia Kusters
  • Suzanne van Herk
  • Kirsten Hamelink
  • Judith Meulendijks

dame1

Tineke is getrouwd met Bart. Ze hebben 3 dochters : Eveline, Lotte en Meike. Lotte is geboren op 3 februari 1995 en heeft het Syndroom van Down. Sinds 1998 is Tineke contactouder bij de Stichting Down Syndroom. Als contactouder zorgt ze er o.a. voor dat alle informatie m.b.t. het Syndroom van Down (o.a. via e-mails) verspreid wordt onder ouders en hulpverleners. Daarnaast is ze docent sportmassage. Samen met nog andere (kern)ouders organiseert ze thema- en contactavonden voor ouders van kinderen met het syndroom van down. Tineke is zeer sportief; ze gaat een paar keer per week hardlopen en spinnen. In de winter vindt ze het heerlijk om te skiën. Heb je vragen of aan- en  opmerkingen dan kun je die mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame2

Mia is getrouwd met Tom, ze wonen in Someren en ze hebben 2 kinderen: Gwen en Björn. Björn heeft het Down-syndroom en is geboren op 20 september 1999. Mia werkt als kraamverzorgster. Daarnaast is ze samen met haar man actief in het vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Sinds 2002 ondersteunt ze de kern waar ze maar kan en is ze contactouder bij de Down-poli in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Verder is ze actief in de cliëntenraad van de Stichting ORO. Ook is ze actief in enkele werkgroepen op het gebied van onderwijs. Ze is kaderlid bij Stichting Naar-Keuze. Tom is bestuurslid van Kans-plus Asten/Someren. De laatste jaren heeft ze enkele cursussen gevolgd bij StiBco. Haar hobby's zijn zingen bij een koor en daarnaast is ze ook nog actief bij een aantal plaatselijke verenigingen. Als ze nog tijd over heeft gaat ze graag met vrienden borrelen of lekker wat eten. Wil je contact met haar, heb je vragen of wil je inlichtingen over pgb stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

dame3

Suzanne is getrouwd met John en zij hebben twee zonen en een dochter. Beau, Noa en Luca. Ze wonen in Asten. Luca is geboren op 2 september 2006 en heeft het Syndroom van Down, wat pas na ruim 3 maanden na de geboorte werd ontdekt. Suzanne is sinds 2007 lid van de SDS en sinds ongeveer 2008 actief lid van de kern Eindhoven-Helmond. Suzanne is, samen met de Rosita, de gelukkige eigenaresse van lunchcafe Brownies en Downies in Geldrop. Buiten dit alles zit ze ook in de cliëntenraad van de Stichting Oro ambulante hulpverlening jeugd. Haar hobby's zijn haar kinderen. Ze leest graag, kijkt graag tv en ze vindt een avondje met vrienden super gezellig. Wil je iets weten of heb je een vraag aan Suzanne, schroom dan niet en stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dame4

Kirsten is getrouwd met Jan Willem. Kirsten is de moeder van Bart, Guus en Evie. Bart heeft het syndroom van down en is geboren op 6 augustus 2006. Bij de kern Eindhoven houdt Kirsten zich bezig met het organiseren van activiteiten en het regelen van sponsoring. Vooral dat laatste is niet altijd even gemakkelijk! In het dagelijkse leven is Kirsten zorgconsulente bij het ROC Eindhoven. Ze vindt het heerlijk om samen met haar vrienden en familie gezellige dingen te doen. En ook uit eten gaan doet ze erg graag. Vragen, ideeën of opmerkingen aan Kirsten kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Judith en kees

Judith woont samen met haar vriend Bas in Eindhoven. Zij hebben twee kinderen, Kees en Mijntje. Kees is geboren op 12 februari 2008 en heeft het Syndroom van Down. Judith is full-time moeder. Ze assisteert Kern Eindhoven bij het organiseren van evenementen en activiteiten en ze onderhoudt de website. Judith staat open voor alle vragen en/of ideeën. Het mailadres van Judith is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.