www.bijzonderwelkom.nl

Leden van de VGN startten in de jaren '90 kleinschalige ondernemingen als arbeidsmatige dagbesteding voor hun cliënten. Hierdoor creëert de instelling speciale werkplekken voor mensen met een beperking midden in de samenleving. 

Op de site www.bijzonderwelkom.nl vindt je meer dan 600 bijzondere bedrijven op het gebied van horeca, kunst, winkels, (kinder)-boerderijen, vrije tijd en dienstverlening waar mensen werken met een beperking die je graag verwelkomen! 

Deze website gaat over ontmoetingen. Tussen mensen met en zonder een beperking. En deze ontmoetingen zijn waardevol. Voor jou omdat je unieke (winkel)adresjes ontdekt waar de klant nog echt koning is. Voor mensen met een beperking omdat ze, ondanks hun beperking, middenin de maatschappij staan en zinvolle dagbesteding hebben. En dat geeft ze trots en zelfvertrouwen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. 


Als je zo’n bedrijf bezoekt, valt je de aparte bediening op. Klantvriendelijkheid staat voorop; er is nog aandacht. Enthousiasme, ontwapende authenticiteit, bekwaamheid, oprechtheid en gastvrijheid zijn kenmerken die daarbij passen. Ook de informele, gemoedelijke sfeer, de gezelligheid en rust worden geroemd. Waarden die tegenwoordig schaars zijn en daarom gewaardeerd worden. 
Zij werken hier, in aangepaste vorm, onder professionele begeleiding. Soms is dit zelfs gericht op arbeidsintegratie, het voorbereiden op ‘echt’ werk bij een andere organisatie. Bovendien hebben deze bijzondere bedrijven een publieke functie, zodat de klanten spelenderwijs mensen met een beperking ontmoeten en zo de integratie bevorderen.


De VGN ondersteunt deze initiatieven en is deze website gestart om op één plaats al deze bijzondere bedrijven vindbaar te maken en daarmee hun bekendheid te ondersteunen. Veel plezier bij het bezoeken van een van deze bijzondere bedrijven.

www.bijzonderwelkom.nl