• Welkom

  KERN EINDHOVEN-HELMOND is een regionale en onafhankelijke afdeling van Stichting Down Syndroom. Via deze site wil Kern Eindhoven - Helmond je informeren over de activiteiten die ze organiseert en vind je er allerlei informatie rondom het syndroom van down. Kern Eindhoven-Helmond is actief in de regio Zuidoost Brabant.  Read More
 • Wat we doen?

  KERN EINDHOVEN-HELMOND informeert en ondersteunt ouders/opvoeders en zorgverleners over de mogelijkheden die er in de omgeving zijn om de opvoeding en begeleiding van kinderen met down syndroom te vergemakkelijken. Ook organiseren ze (ouder)bijeenkomsten, activiteiten en evenementen.  Read More
 • 1
 • 2

Familiedag 2017

Dit jaar hebben we gekozen om de familiedag te houden bij dierentuin "Veldhoven Zoo". Alle kinderen kregen bij binnenkomst een zakje zaadjes en een stokje voor de zaadjes; waarmee ze de pagagaaien eten konden geven. Er was voor ieder wat wils; sminken, dieren, overvliegende vliegtuigen, binnen- en buitenspeeltuin, springkussens en een heerlijk nazomers zonnetje. Wat zijn wij bofkonten met deze warme, gemoedelijke en mooie dag. Soms kan het leven zo mooi en simpel zijn. Dank jullie wel voor jullie komst. familiedag 2017 verkleind    

familiedag 2017 12 familiedag 2017 13 familiedag 2017 14 familiedag 2017 15 familiedag 2017 11

familiedag 2017 2 familiedag 2017 1

Numicon hulpmiddel bij rekenen

Numicon maakt rekenen visueel.

Numicon is een rekenmethode die ontwikkeld is in (Oxford) Engeland. De methode is evidence-based. Onderzoek wijst uit dat Numicon de prestaties van kinderen op alle rekenwiskundige onderdelen verhoogt. 

Kinderen krijgen plezier in rekenen!
De rekenmethode neemt de kinderen spelenderwijs mee van het 'ordenen' naar het 'leren rekenen'. Het materiaal van Numicon maakt getallen concreet omdat kinderen getallen letterlijk kunnen zien en voelen. Kinderen met rekenproblemen kijgen inzciht in hun eigen handelen, het getal symbool wordt gekoppeld aan een patroon. Kinderen zien werkelijk wat ze doen. Zelfs de meest zwakke rekenaars krijgen weer zin in rekenen. 

Het materiaal is bedoeld voor kinderen uit het regulier en speciaal onderwijs vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 3 jaar. 

Meer info: https://www.externedienstverlening.nl/numicon-een-rekenmethode-die-werkt

Lichtgewicht WOOM-bike

Vindt jouw kind het ook zo spannend om zonder zijwieltjes te leren fietsen?
Onze zoon gaf bij het aanleren van het fietsen, zonder zijwieltjes, veel weerstand; hij vond het erg spannend en was bang te vallen. We hebben eindeloos geoefend maar het lukte niet. Herkenbaar?

De Woom-bike was voor ons de oplossing!
De Woom-bike is een lichtgewicht fiets waardoor deze makkelijker te hanteren is. Hij heeft een lage instap en gemakkelijk in te knijpen handremmen. 

Bij de Kleine Spaak in Harderwijk hebben we voor twee maanden (€ 20,00 per maand) bewust een kleinere maat fiets gehuurd. (wel met de afspraak na de huurperiode een nieuwe fiets bij de Kleine Spaak te kopen). Met de kleinere maat kon onze zoon heel goed met de voeten op de grond en kon hij zo eerst zelfvertrouwen opbouwen bij het aanleren van het fietsen. Tot onze verbazing ging het met de Woom-bike ineens heel snel. Bij De Kleine Spaak zijn we heel erg fijn geholpen. Een echte aanrader.
Meer info: http://www.dekleinespaak.nl/woom-bikes.

1-WOOM 1 blue-12-inch-Balance-Bike-300x200

Dvd's, luisterboeken en cd's van Dirk Scheele

Bij de Brandweer is een aflevering van de televisieserie Op stap met Dirk Scheele. Vanaf 2 november elke schooldag om 10:45 uur te zien op Nickelodeon en te koop op dvd. Wil je een swingende cd, dvd of een mooi luisterboek van Dirk Scheele. Ga dan naar: www.dirkscheele.nl. Hier een voorproefje van De Brandweer.  

 

 

Een bijzonder dagboek

Op zoek naar een leuk kerstcadeau? 'Een bijzonder dagboek' is een nieuw boek, gemaakt door Kim van Tiel, vol mooie ervaringsverhalen met prachtige foto's. 'Een bijzonder dagboek' kost € 29,00 en is te bestellen via http://bijzonderdagboek.kimskiekjes.nl.

bijzonder dagboek tekst

VIM

De VIM organiseert jaarlijks een tiental studiedagen en een congres. Daarnaast informeert de VIM haar leden over de laatste ontwikkelingen via een digitale nieuwsbrief en verstrekt praktische informatie over de nieuwste lesmaterialen en methoden.

De VIM is er voor:

- ouders van kinderen met downsyndroom
- scholen, leerkrachten, begeleiders en begeleidingsdiensten
- kinderopvang en peuterspeelzalen
- docenten en studenten van opleidings/nascholings-instituten (zoals PABO’s)
- overheden, landelijke, provinciale en gemeentelijke, die betrokken zijn bij de besluitvorming, regelgeving en financiering van geïntegreerd regulier onderwijs
- …. en iedereen die de doelstelling van de VIM onderschrijft en actief willen steunen.
Voor meer info ga naar www.vim-online.nl

KansPlus-Sien

KansPlus-Sien is een belangennetwerk voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Eindhoven/Helmond.

KansPlus-Sien is een regionaal samenwerkingsverband tussen KansPlus (voorheen VOGG) en Sien (voorheen PhiladelphiaSupport). KansPlus en Sien zijn eigenlijk twee aparte verenigingen. In Eindhoven en Helmond zijn zij echter tot de conclusie gekomen, dat samenwerken meer zin heeft dan de dingen apart van elkaar te doen. Vandaar dat zij er samen één bestuurlijke eenheid van gemaakt hebben. Weliswaar blijven de verenigingen juridisch apart (dat moet voorlopig), maar verder hebben ze een gezamenlijke begroting, doen alle activiteiten samen en delen zo de kosten. Dát is dus het eerste wat de leden ermee opschieten. Als lid van KansPlus of Sien kunt u uw voordeel doen met de diensten die ze als ouder- en verwantenvereniging bieden. Ze staan voor u klaar met ondersteuning, advies, informatie en belangenbehartiging. Meer info: http://www.kansplus-sien.nl/

Leerzame apps

iPhone schermafdruk 1

Letterschool NL is een spectaculaire app om jonge kinderen alles over letters en cijfers te leren: schrijven, letterklanken, tellen en meer. Letters zijn ingezongen door Dirk Scheele. Te downloaden via: https://itunes.apple.com/nl/app/letterschool-nl/id504846700?mt=8

   

Speciale Woorden leert kinderen geschreven woorden te herkennen, door gebruik te maken van plaatjes en geluiden, op de iPhone, iPad of iPod touch. Speel samen met Uw kind in een tempo dat geschikt is voor hun vaardigheden. Je kunt het programma persoonlijk maken door het anders sorteren, verwijderen en toevoegen van je eigen woorden en ingesproken tekst. Deze app is erg prijzig maar zeker de moeite waard. https://itunes.apple.com/nl/app/speciale-woorden/id451723454?mt=8.

 iPhone schermafdruk 2iPhone schermafdruk 1

Onder het kopje 'Tips & Adviezen' vind je meer leerzame apps.  

D mama's

Een aantal moeders, met een kind met het syndroom van down, zijn via Facebook een besloten groep gestart. Hun doel is om ervaringen, adviezen en tips met andere moeders en vaders te delen.

Inmiddels bestaat de groep al uit een groot aantal ouders/verzorgers. Via deze groep kun je aan andere ouders om hulp/advies vragen, lees je er leuke, grappige en minder leuke ervaringen en zul je veel herkenning vinden over wat er geschreven wordt. De groep is besloten zodat alleen degene die aangemeld zijn de persoonlijke verhalen en soms intieme vragen kunnen lezen. Wil je ook lezen wat andere ouders / verzorgers schrijven: ga naar: http://www.facebook.com/groups/311879502216240/     

Time Timer op digibord

Whoaaa, deze time-timer voor het digibord is de allerbeste tool die in de afgelopen weken is ontdekt.

Lees meer...

 • Imke
 • luca-gitaar
 • famke
 • luca-en-bart
 • ela-2
 • DSC02288
 • lotte-serveren
 • Bjorn
 • dierenrijknuenen-2009-161

team snowpatrol
  Kansplussienlogo VGplatformrabo